19 oktober 2020

Gepubliceerd in NRC: 'Geen twijfel: sneltesten geven ons snel meer vrijheden'

Author picture

5 min. read

Bij testen om vast te stellen of iemand een luchtweg infectie door SARS-CoV-2 of door een ander verkoudheidsvirus heeft, wordt de PCR techniek gebruikt maar die meet niet of je ook besmettelijk bent. Daar is een andere test geschikter voor: de antigeen sneltesten. Dat soort testen zouden bij theaters, stadions en festivals de beperkingen die er nu voor bezoek gelden, kunnen opheffen.

Over Jaap Goudsmit

Jaap Goudsmit is arts en viroloog verbonden aan de Harvard T.H. Chan School of Public Health en wetenschappelijk directeur van het Human Vaccines Project, een NGO die onze afweer tegen ziekte probeert te doorgronden zodat er sneller en betere vaccins kunnen worden gemaakt.

Jaap Goudsmit